De Beste Mobieletelefoons
Hoe je het dataverbruik van je mobiele telefoon efficiënter kunt maken

Hoe je het dataverbruik van je mobiele telefoon efficiënter kunt maken

Geplaatst door 01-06-2022 09:34 door Ferry Muts

Dit is een steeds belangrijker onderwerp voor de meeste mensen die hun apparaten en het internet in een efficiënt tempo moeten kunnen gebruiken, maar niet te veel van hun datategoed willen verbruiken.

Een van de belangrijkste dingen die je moet doen om het datagebruik van je mobiele telefoon efficiënter te maken is ervoor zorgen dat je het juiste plan hebt. Verschillende mobiele providers bieden verschillende data-abonnementen aan, dus het is belangrijk om de beschikbare abonnementen te bekijken en er een te kiezen die geschikt is voor jouw data-behoeften. Idealiter kies je een plan of dienst die een goede balans heeft tussen betaalbaarheid en de verstrekte datalimiet.

Je moet ook je apps opnieuw bekijken en de apps die je zelden gebruikt uitschakelen. Vooral degenen die voortdurend op de achtergrond draaien en gegevens verbruiken zonder dat je het merkt. Zelfs als een app zelden wordt gebruikt, maar is ingesteld op automatisch updaten, zal hij nog steeds op de achtergrond draaien en gegevens verbruiken, dus zorg ervoor dat je alle functies voor automatisch updaten uitschakelt voor apps die je niet gebruikt.

Een andere manier om het datagebruik van je mobiele telefoon te verbeteren is door de hoeveelheid streaming media die je op je toestel bekijkt te beperken. Streaming media kan extreem data-intensief zijn, dus hoewel het leuk kan zijn om films en shows op je toestel te bekijken, kan het veel data verbruiken. Probeer het streamen te beperken tot wanneer je verbonden bent met WiFi in plaats van je mobiele telefoongegevens, waardoor je datalimiet laag blijft.

Gebruik ten slotte datacompressietools om gegevens te besparen tijdens het surfen op het web. Download en gebruik datacompressietools zoals Opera Mini, Google Chrome Data Saver en Firefox Focus die je dataverbruik tijdens het surfen aanzienlijk kunnen verminderen.

Door de bovenstaande stappen te volgen, kun je het gegevensgebruik van je mobiele telefoon efficiënter maken en jezelf op de lange termijn geld besparen. De sleutel is weten welke diensten en gegevens je nodig hebt, je gegevensgebruik in de gaten houden, en aanpassingen maken om ervoor te zorgen dat je niet meer gegevens gebruikt dan nodig.