De Beste Mobieletelefoons
Algemene termen en definities voor mobiele telefoons

Algemene termen en definities voor mobiele telefoons

Geplaatst door 22-06-2022 16:39 door Sophie Jacobiatus

Mobiele telefoons zijn alomtegenwoordig geworden in ons leven, maar het lingo van alle hardware, software en dienstverleners kan verwarrend zijn. Of je nu nieuw bent op het gebied van mobiele telefonie, of gewoon wat hulp nodig hebt om je basiskennis bij te spijkeren, hier zijn enkele veelgebruikte termen en definities om je op weg te helpen.

Hardware - dit omvat de fysieke onderdelen van je telefoon, zoals de grootte en vorm van je toestel, de levensduur van de batterij en het type camera dat je hebt. Hoe en waar je je foto's en gegevens opslaat, bepaalt ook de algemene prestaties van je telefoon.

Software - dit is de software of het 'besturingssysteem' (OS) dat je telefoon gebruikt om toepassingen te draaien. Er bestaan verschillende besturingssystemen, zoals iOS en Android, elk met hun eigen voor- en nadelen.

Kernel - dit is het diepste deel van het OS, dat verantwoordelijk is voor driverbeheer, geheugenbeheer en andere functies van het besturingssysteem.

Apps - applicaties zijn de programma's, of 'apps', ontworpen voor je OS. Ze kunnen variëren van spelletjes en entertainment, tot meer zakelijk georiënteerde apps zoals e-mail en het delen van bestanden.

iCloud - dit is de cloud-gebaseerde opslagdienst van Apple, waar je foto's, documenten en andere gegevens kunt opslaan, zodat je er later bij kunt. iCloud werkt met iPhones, iPads en andere Apple apparaten.

Google Drive - dit is de cloudopslagdienst van Google, vergelijkbaar met iCloud. Het slaat foto's, documenten en andere gegevens op, en werkt met Android-apparaten.

GPS - of Global Positioning System, is een soort navigatiemiddel dat satellieten gebruikt om je exacte locatie te bepalen. Dit is handig als je op zoek bent naar een plaats die je niet kent, of gewoon hulp nodig hebt om je te oriënteren.

Gegevens - dit is de informatie die op je telefoon is opgeslagen, zoals contacten, foto's en e-mails. Data is belangrijk om te overwegen als je een nieuw toestel koopt, omdat de toegestane hoeveelheden, plannen en beperkingen bepalen hoeveel data je per maand kunt gebruiken.

Wi-Fi - dit is een draadloze netwerkverbinding die bedoeld is om sneller toegang te krijgen tot internet. Dit kan voordelig zijn als je video's wilt streamen of gewoon sneller op het internet wilt surfen.

Dit zijn slechts enkele van de basistermen en definities van mobiele telefoons waarmee je vertrouwd moet zijn. Naarmate de technologie voortschrijdt en fabrikanten met nieuwe toestellen komen, is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste terminologie en mobiele telefoontrends.